Het verhaal

Waar staat De Draak voor?......stukje History

De draak: de draak is een scheiding tussen het westen en het oosten, in het westen staat de draak als symbool voor de Satan en is een nogal donkere symbool. In het oosten staat de draak voor wijsheid en het keizerlijke.

In de middeleeuwen stond de draak van het westen voor heidendom en voor de Satan, een zekere man Sint Joris vocht met deze draak en versloeg hem ook. Wie de draak versloeg, behaalde een overwinning voor de christendom, het is ook het christendom die een demon van de draak hebben gemaakt. Het teken van een draak zou ook uit de slang zijn gekomen, er is dan ook wel een gelijkenis. De draak van het westen kan ook vuur spuwen en heeft  vleugels. Er word ook af en toe geschreven dat draken goed lijken op Dinosauriers, maar dan wel zonder vuur, maar het lijkt me wel onmogelijk dat er ooit iemand een prehistorish dier heeft gezien.

Maar de draken zijn wel een soort sterrenteken, ze zijn van de aarde, omdat de draken ook steeds in grotten woonden. Al sinds de eerste wapenschilden was de draak al zeer geliefd, draken staan dan ook voor de wilskracht en voor kracht, ze doen ook algemeen denken aan de adelaars en de leeuwen. Uit de Griekse mythologie is de draak ook een sterrenbeeld, Zeus en Hera hadden ook als huwelijks cadeau een gouden appelboom gekregen van Gaia, wie er een paar happen van pakte werd onsterfelijk, daarom dat de boom ook bewaakt werd door een driekoppige draak. De eerste opdracht toen van Hercules was om een appel proberen te stelen van de boom, voor hij dat kon moest hij de draak eerst doden en dat is hem toen ook gelukt. Hera was zeer bedroefd, dat daarom ze de draak een plaats gaf aan de hemel.

De manier waarop de kelten naar de draken opkeken lijkt meer op de draken van het oosten, de draken stonden daar  voor krachtig wijsheid en het vuur was voor de pure levenskracht, het was een hoopvol, sterk en positief teken.

In China en het oosten stond de draak als symbool voor de keizer. De draken die uit China komen hebben geen vleugels en spuwen ook geen vuur uit, ze zijn wel aardig, wijs en magisch, er zijn verschillende soorten draak uit het oosten, maar ze zijn allemaal even wijs, energiek en hebben veel vitaliteit.


spiritueel gezien:


Draken

Draken zijn - net als eenhoorns en centaurs - door mensen in de millennia van toenemende verdichting onterecht in de sfeer van fabeldieren geplaatst. Gelukkig worden steeds meer mensen in deze tijd wakker en bewust, waardoor ze weer open gaan voor de - voor velen nog onzichtbare - rijkdom van de Aarde: alle wezens, die net als zij van overal uit de kosmos naar de Aarde toegekomen zijn. Het doel van al deze wezens is hetzelfde: het bevolken en belevendigen van deze prachtige Blauwe Parel, om er een schat aan ervaringen op te doen over wat leven in de dualiteit inhoudt, maar om er ook weer aan te ontstijgen. Draken zijn desgewenst een enorme steun voor mensen op hun pad terug naar de eenheid.
 
Draken zijn dus niet de vuurspuwende engerds uit de sprookjeswereld, of dieren die verslagen moeten worden door Joris of Michaël, maar liefhebbende wezens met grote wijsheid. Ze betekenen voor de Aarde hetzelfde als engelen voor de mensheid. Draken komen juist in deze tijd in grote getale naar de Aarde, om de Aarde en de wezens die haar bevolken te begeleiden in het proces van ontwaken. Ze komen vanuit liefde en zijn bereid om hun wijsheid, hulp en steun te bieden aan hen die er om vragen. Zo kun je hun hulp vragen op je persoonlijke ascentiepad, maar bijvoorbeeld ook heel aards een draak vragen je auto te beschermen, als je die ergens geparkeerd achterlaat.
 
Net zoals er engelen zijn van bijvoorbeeld heling, wijsheid of vreugde, hebben draken ieder hun eigen kwaliteit. Er zijn niet alleen draken van aarde en water, lucht en vuur, maar ook van zuiverheid en helder inzicht, van transformatie en inspiratie, van balans en vreugde. Vele mensen zien draken in alle mogelijke kleuren: wit, groen, paars, blauw, goudgeel, noem maar op, waarbij iedere kleur staat voor de hoofdkwaliteit van de betreffende draak.
 
Wie weet is Maarten Toonder geïnspireerd door een draak toen hij zijn Zwelbast alias Zwelgje creëerde en heel groot of heel klein liet worden? Dat is namelijk onze ervaring met de draken die wij zien of ervaren: nu eens heel klein, dan weer immens groot, maar altijd heel liefdevol. 

 

Speel meeMet ons Spel.......als je durft....

The Unique Dragons - The Place To Be!

DE NUMMER 1 VAN ALLE MAFFIA SPELLEN!!!

 

rechten